Action opent weer de deuren, maar wanneer is nog onduidelijk


Action mag net zoals alle andere winkels vanaf 10 februari weer de deuren openen. Bestellingen mogen dan op een afgesproken tijdstip worden afgehaald. Maar Action kan nog niet zeggen wanneer zij de deuren weer gaan openen. Dat hangt volgens woordvoerder Frank van Rutten nog van veel zaken af.

In een reactie zegt Frank van Rutten tegen de redactie dat zij natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weer helemaal open gaan maar het fijn vinden dat zij de klanten op deze manier straks ook op een veilige manier van dienst kunnen zijn.  Het C&C (bestellen en afhalen) gaat straks voor alle 395 filialen in Nederland tellen maar of dit al in de eerste week gaat gebeuren is volgens van Rutten nog niet duidelijk.

Wel hanteert Action een minimale bestelwaarde van 15 euro met 1 euro servicekosten, deze servicekosten vervallen als er voor meer dan 20 euro wordt besteld. Ook zal Action nog niet alle producten direct online zetten. ” Zodra we starten, beginnen we met 1500-2000 van onze in totaal 6000 artikelen uit alle 14 categorieën. Het betreft de meest gevraagde artikelen indien op voorraad. (Denk bijvoorbeeld aan theelichten, keuken- en toiletpapier, batterijen, babydoekjes, allesreiniger, wasmiddel, aluminiumfolie, kaarsen, printpapier, ondergoed, diervoeding, chocolade, sokken, verf, handgel, kwasten en schilderstape).

Action heeft in de afgelopen maanden al veel ervaring opgedaan met het C&C in landen als België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk waar met een gemiddeld assortiment van ± 700 á 800 van de meest favoriete producten werd gewerkt.  Maar, zegt Frank van Rutten, ook de time slots en de openingstijden van de winkels staan nog niet vast..