Action verwacht de prijzen te moeten verhogen door sterk gestegen containervervoerprijzen


ZWAAGDIJK – Action zal vrijwel zeker van diverse producten de prijzen moeten gaan verhogen om zo de sterk gestegen prijzen van het containervervoer te kunnen opvangen. Action laat wel weten dat zij er wel naar blijft streven om altijd de laagste prijzen in de markt te blijven bieden.

Grootste oorzaak van deze stijgende vervoersprijzen ligt vooral aan het enorme tekort aan containers en de vanwege de coronamaatregelen gesloten containerhavens van Ningbo en Yantian in China. Deze twee containerhavens zijn de grootste ter wereld en er vertrekken nog maar mondjesmaat containerschepen naar bestemmingen elders waaronder Nederland. Action is hard aan het werk om samen met haar leveranciers oplossingen te bedenken, voordeel hierbij zijn de grote voorraden die Action heeft ingeslagen.

Niet alleen Action zal de prijzen gaan verhogen, ook HEMA zal er niet aan ontkomen om de prijzen te verhogen. Het lukt HEMA nog wel om lege schappen te voorkomen, maar volgens de woordvoerder van HEMA biedt dit zeker geen garantie voor de toekomst, ‘alles hangt af van hoelang deze situatie zo blijft.’ De verwachting is wel dat in 2022 de prijzen van het containervervoer snel zullen gaan dalen.

Inretail, het overkoepelende winkeliersorgaan laat weten dat ook woonwinkels de dupe zullen worden van de sterk gestegen vervoersprijzen en zullen niet anders kunnen dan dit door te berekenen aan de consument.