Avaya voegt nieuwe functies toe aan Avaya Space


Avaya, leider in communicatie en samenwerking, voegt nieuwe functies toe aan Avaya Spaces, het moderne workstream collaboration (WSC)-platform dat Unified Communications-mogelijkheden biedt via een apparaat naar keuze. Vergaderingen met behulp van AI en eenvoudigere, geïntegreerde spraak- en videogesprekken op basis van Avaya OneCloud CPaaS (Communications Platform as a Service) kunnen nu bestaande lokale beltechnologie aanvullen met Avaya Spaces.

Legacy communicatiesystemen en eenzijdige softwareoplossingen zijn nooit berekend op het huidige gedecentraliseerde personeelsbestand. Uit onderzoek [1] blijkt dat 76 procent van de zakelijke gebruikers nog steeds vertrouwt op traditionele PBX-omgevingen voor hun telefonie. Vaak staan deze omgevingen los van moderne samenwerkingstechnologie. Avaya Spaces, dat de kracht van OneCloud CPaaS benut, brengt complexe workstream collaboration-functies samen met bestaande telefoniefuncties van de onderneming. Zo ontstaat één geïntegreerde alles-in-één-oplossing, zonder enige verstoring van de bedrijfsvoering. Gebruikers kunnen op talloze manieren zakelijke apps en tools integreren waar ze al bekend mee zijn. Dit verbetert de ervaringen van werknemers en zorgt voor een optimale customer experience.

“We hebben Avaya Spaces ontworpen als een allesomvattend collaboration-platform dat de ‘composable enterprise’ ondersteunt. Het stelt organisaties in staat mee te bewegen met de snelheid van hun klanten en medewerkers”, zegt Michiel Noordermeer, Managing Director Avaya Benelux. “Bedrijven passen zich sneller aan om te voldoen aan de behoeften van de ervaringseconomie. Zij doen dit door over te stappen van eenzijdige software naar flexibelere, op diensten gebaseerde toepassingen. Avaya Spaces maakt deze stap voorwaarts mogelijk. Gebruikers van Avaya Spaces profiteren bovendien van de meest geavanceerde, cloud-gebaseerde AI en een architectuur zonder clients die zorgen voor een uitstekende en gebruiksvriendelijke ervaring.”

Toolwire, een toonaangevende ontwikkelaar van AI-gebaseerde leerervaringsplatforms, maakt gebruik van de mogelijkheden van Avaya Spaces. Hierdoor is het mogelijk om op grote schaal maatwerk te leveren bij het verbeteren van de vaardigheden van werknemers. “Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat er vraag is naar betere oplossingen voor leren op afstand. Toolwire ontwikkelt nieuwe en krachtigere tools voor onze klanten – met dank aan Avaya”, zegt John Valencia, President & CEO bij Toolwire. “Met zijn CPaaS-architectuur is Avaya Spaces een geweldig collaboration-platform waarop we kunnen voortbouwen. Zo kunnen we universiteiten en bedrijven van elke grootte de collaboration-mogelijkheden bieden die ze nodig hebben om baanbrekende ervaringen te creëren. Maar ook om – één voor één – het gewenste niveau van digitale transformatie te bereiken.”

De nieuwe functies van Avaya Spaces omvatten:

  • Verbeterde telefonie: Op eenvoudige wijze kan contact worden gelegd met iedereen binnen of buiten de organisatie via spraak of video van hoge kwaliteit. Contacten kunnen vanaf meerdere apparaten worden gezocht en samengevoegd. Meerdere gelijktijdige gesprekken kunnen worden doorverbonden, samengevoegd en beheerd om eenvoudig vergaderen.
  • Naadloze workflows creëren: Door gebruik te maken van API’s kan eenvoudig worden geprofiteerd van allerlei kant-en-klare en doelgerichte integraties voor CRM, klantenondersteuning, RPA (robotic process automation), productiviteit en meer.
  • AI-verbeteringen om vergaderingen boeiender te maken en vermoeidheid te verminderen: Sprekers kunnen visueel boven de presentatie worden weergegeven om de aandacht van deelnemers beter te trekken en ze betrokken te houden.
  • Hoogwaardig geluid voor gesprekken en videovergaderingen – zelfs op lawaaiige locaties, zoals een druk thuiskantoor. Hondengeblaf? Geen probleem. Vanuit een cabriolet met het dak open? Een vergadering bijwonen op het strand? Geen probleem.
  • Hogere participatiegraad: Interactieve vergaderingen met duizenden deelnemers zijn mogelijk, inclusief een ‘concert view’ voor 61 personen.

Avaya Spaces, gelanceerd in 2020, werd onlangs erkend als een Strong Performer in het Frost & Sullivan Frost Radar for Cloud Meetings and Team Collaboration Services 2020-rapport. “In het afgelopen jaar heeft Avaya Spaces een snelle groei doorgemaakt qua gebruikers en qua nieuwe mogelijkheden. De oplossing biedt een moderne en boeiende gebruikerservaring, hoge videokwaliteit, uitgebreide beveiligingsmaatregelen en een groot ecosysteem van partners die de cloud- en AI-mogelijkheden verder uitbreiden”, aldus Alaa Sayed, Industry Director ICT, Frost & Sullivan. “Spaces biedt meer dan videoconferencing, met een reeks always-on-functies, waaronder persistent messaging, het delen van bestanden en content, virtuele persoonlijke vergaderruimtes, taakbeheer en meer.”