Coronacrisis deert Action totaal niet, winst en omzet schiet omhoog


ZWAAGDIJK-OOST – Action opende in het tweede kwartaal 63 nieuwe winkels in Europa en over heel 2021 moeten dat er zelfs 300 worden. De omzet steeg met ruim 50% in het tweede kwartaal, tot ruim 1.6 miljard euro en het bedrijfsresultaat voor belastingen steeg in vergelijking met 2020 naar 205 miljoen euro, een ruime verdubbeling ten opzichte van het tweede kwartaal in 2020.

3i, de moedermaatschappij van Action schrijft dan ook enkel superlatieven in het kwartaal verslag. Waar andere grootwinkelbedrijven met miljoenen coronasteun overeind moesten worden gehouden, Blokker leed bijvoorbeeld wekelijks 13 miljoen omzetverlies, is het bij Action volgas geven om de klanten tevreden te kunnen houden.

De waarde van het belang van 31 in Action is de afgelopen 3 maanden dan ook met 1 miljard gestegen naar 5.5 miljard euro een stijging van ruim 50%. De totale waarde van Action ligt nu op een kleine 10.5 miljard euro. Action is voor de Britten een enorme geldmachine geworden. Action voert dan ook ruimschoots de ranglijsten aan bij 3i van bedrijven waar zij belangen in hebben.

Het is nu enkel afwachten of 3i net zoals in 2019 weer een deel van haar aandelen in Action gaat verzilveren of dat zij Action naar de beurs gaan brengen.