DEEN Supermarkten wil maximaal open in december


HOORN – Bij DEEN willen we december, ondanks alle coronamaatregelen, toch zo feestelijk, efficiënt en gezellig mogelijk laten verlopen. Het zal behoorlijk druk worden in de winkels, dus een goede voorbereiding is belangrijk. DEEN wil Black Friday-achtige taferelen vermijden (hier hebben we ook niet aan meegedaan). Daarom is het uitgangspunt van DEEN om de winkels maximaal te openen, maar wel met medewerking van de overheid en gemeenten.

Alleen tot 22.00 uur open als alcoholverbod wordt opgeschort.
De winkels van DEEN zijn ook in december vanaf 7 uur geopend om de klantenstroom zoveel mogelijk te spreiden. Verder is het de wens van DEEN om van 21 t/m 23 december alle winkels te openen tot 22.00 uur, maar dat kan alleen als het verbod voor het verkopen van alcohol na 20.00 uur ’s avonds (tijdelijk) opgeschort wordt.
Leendert van Eck (algemeen directeur DEEN) zegt hier het volgende over. “Ons doel is dat onze klanten in één keer al hun kerstboodschappen kunnen doen. Dit kan alleen als we ook tot 22.00 uur alcohol mogen verkopen, want dan hoeven onze klanten niet extra naar de winkel te komen als ze alcohol willen kopen. Hier heeft de overheid nog geen besluit over genomen. Wanneer de overheid vasthoudt aan het besluit om na 20.00 uur geen alcoholverkoop toe te staan, zijn wij helaas genoodzaakt ook van 21 tot/met 23 december om 20.00 uur onze deuren te sluiten. Dit om discussie met klanten te vermijden en onze medewerkers niet extra te belasten met controle op alcoholverkoop”.

Medewerking gemeenten gevraagd
Om de klanten zoveel mogelijk in de gelegenheid te stellen hun boodschappen in huis te halen is DEEN anders dan andere jaren ook op 1ste  en 2e  kerstdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. “Deze tijd is bewust gekozen om ook onze medewerkers de mogelijkheid te bieden gewoon thuis te genieten van een lekker kerstontbijtje of -diner”, aldus Leendert van Eck. “Gelukkig werken de meeste gemeenten mee aan het openen van de winkels op 1ste en/of 2e kerstdag, maar helaas geven enkele gemeenten geen toestemming. Het zou een goede spreiding bevorderen als die gemeenten dit jaar, vanwege de bijzondere omstandigheden, wel toestemming zouden verlenen voor het openen van de supermarkten op deze dagen”.

Qua bevoorrading van de winkels en logistiek staat alles op scherp. Alle voorbereidingen zijn getroffen voor een probleemloze aanlevering van producten aan de winkels. In de weekfolders worden alle klanten opgeroepen om tijdig hun boodschappen te doen. Haal de houdbare producten eerder in huis en gebruik de week voor kerst om de laatste versproducten in te kopen.

Bijzondere samenwerking met 4 toprestaurants
Op dit moment is het nog onzeker of de horeca tijdens de feestdagen weer haar deuren mag openen. Daarom heeft DEEN 4 toprestaurants, De Posthoorn in Monnickendam, Lucas Rive in Hoorn,
La  Mere Anne in Oudendijk en Pur Sang in Groet gevraagd hun meest populaire recepten te delen met de klanten van DEEN. Alle recepten zijn prachtig gefotografeerd en gebundeld in een mooi boekje ‘Sterren koken met DEEN’ dat op 5 en 6 december gratis wordt meegegeven aan alle klanten van DEEN.