Dell Technologies introduceert nieuwe pc’s, monitors en software


Dell Technologies introduceert nieuwe producten en software waardoor iedereen optimaal kan presteren. Met een nieuw portfolio van intelligente, collaboratieve en duurzame devices transformeert Dell de manier van werken, zodat mensen meer flexibiliteit hebben om dat vanaf elke locatie te kunnen doen.

“De verwachtingen die mensen hebben van hun technologie blijven veranderen. Daarom gaan we een stap verder en creëren we devices die beter bij hun veranderende behoeften passen en die meer geïntegreerd zijn in hun leven”, zegt Ed Ward, senior vice president, Client Product Group bij Dell Technologies. “Met onze nieuwe intelligente pc’s kunnen we slimmer werken en eenvoudiger samenwerken, zodat we alles kunnen geven en topprestaties kunnen leveren. Veilig, duurzaam en slim: dat is de toekomst voor pc’s.”

“De pc-industrie heeft in 2020 zijn beste jaar gehad sinds zes jaar, dat werd afgesloten met bijna 300 miljoen units”, aldus Bob O’Donnell, president en chief analyst bij TECHnalysis Research. “Vooruitkijkend naar de toekomst is het duidelijk dat gebruikerservaringen erg belangrijk zijn. Deze zullen dan ook bepalen wie de echte winnaars zijn. Devices die zijn ontworpen om werk eenvoudiger te maken, ons te helpen om samen te werken en te zorgen dat we verbonden zijn, zijn essentieel. En het spreekt voor zich dat deze devices veilig moeten zijn: klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat beveiliging in een device is ingebouwd.”

Slimme computing om productiviteit en samenwerking te verbeteren
Slimme devices leren en reageren naarmate jij jouw technologische ervaringen verbetert. Dell gaat door met het moderniseren van zijn commerciële portfolio met de exclusieve Dell Optimizer[4]-software die artificial intelligence en machine learning gebruikt om applicatieprestaties, batterijduur, audiokwaliteit en connectiviteit automatisch goed af te stemmen.

De nieuwste Dell Optimizer-functies[5] verbetert de connectiviteit en samenwerkingsmogelijkheden in het nieuwe portfolio van Dell. Intelligente background noise-cancelling en auto-mute functies maken het gemakkelijker om samen te werken met collega’s en slimme connectiviteitsfuncties zoals ExpressConnect[6] geven prioriteit aan bandbreedte voor jouw conferentie-apps zodat calls soepel verlopen.

De Lattitude 9420 is ontworpen om de meest collaboratieve, zakelijke pc met de beste connectiviteitservaringen te zijn. De Latitude 9420 beschikt over een krachtige, ingebouwde speakerphone en cameraverbeteringen die automatische lichtcorrectie en achtergrondvervaging bieden voor een zelfverzekerd gevoel bij elk videogesprek. Je bent sneller aan het werk met ‘s werelds eerste pc met Intel Visual Sensing Technologie[7]; een technologie die de pc automatisch ontgrendelt of laat ontwaken. Multitask op snelle verbindingen met WiFi 6E of 5G LTE[8]. Vanaf januari 2021 zijn geavanceerde thermiek en 11e generatie Intel Core vPro-processoren – gebaseerd op het Intel Evo-platform – beschikbaar voor verbeterde prestaties en vereenvoudigd beheer. Voor degenen die grotere schermformaten willen is er ook goed nieuws: de Latitude 7520 is nu beschikbaar in 15-inch en biedt een 4K UHD-display en een optionele full high-definition (FHD)-camera.

Met de Dell 34 Curved Video Conferencing Monitors, ‘s werelds eerste 34-inch curved videoconferencing-monitor die is gecertificeerd voor Microsoft Teams[9], kun je eenvoudiger en efficiënter samenwerken. De monitoren zijn ook beschikbaar in 24-inch en 27-inch, waarop je veilig in kunt loggen met gezichtsherkenning en handsfree commando’s kunt geven voor meer veiligheid en gemak.

Mensen zitten steeds vaker achter hun schermen en devices. ComfortView Plus is een altijd ingeschakelde, ingebouwde oplossing die low blue light vermindert zonder dat je hoeft in te leveren op levensechte kleuren. Deze oplossing is beschikbaar op de nieuwe videoconferencing-monitoren, op ‘s werelds eerste 40-inch ultrawide curved 5K2K monitor[10] – Dell UltraSharp 40 Curved WUHD Monitor – en het nieuwe Latitude-portfolio.

Gebouwd voor de planeet en voor jou
In lijn met Dell’s Progress Made Real social impact-plan gebruikt het bedrijf duurzame oplossingen, materialen en verpakkingen wat heeft geresulteerd in het meest duurzame commerciële pc-portfolio[3] in de industrie. Door hun toewijding aan duurzaamheid – van design tot prestaties en terugname – kun je met vertrouwen Dell-systemen kopen, gebruiken en recyclen.

De nieuwe Latitude 5000-serie en Precision 3560 gaan zelfs nog een stap verder: het zijn de eerste pc’s waarbij in het design gebruik is gemaakt van bioplastic uit boomafval[11]. Deze devices zijn geproduceerd met een bijproduct van het papierproductieproces genaamd ‘tallolie’. De bovenkant van deze devices bevat 21% bioplastic[12], wat onze doelstelling ondersteunt dat tegen 2030 meer dan de helft van onze producten wordt gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare materialen. Door te focussen op het op één na zwaarste onderdeel van het device – de bovenkant – kan Dell de grootste impact hebben op duurzaamheid. Bovendien wordt de koolstof-, water- en energievoetafdruk van het product verkleind én blijven de hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid en prestatienormen van Dell intact. Dell schat dat alle gerecyclede en hernieuwbare materialen in de Latitude 5000-serie[13] zorgen voor:

 • een verminderde CO2-uitstoot, gelijk aan de CO2-uitstoot veroorzaakt door 24,2 miljoen mijl te rijden (meer dan 971 keer rond de aarde)[14]
 • besparing op energie, waarmee 5.564 huishoudens een jaar lang van stroom kunnen worden voorzien[14]
 • een waterbesparing waarmee 226 zwembaden van olympisch formaat kunnen worden gevuld[14]

Intrinsieke beveiliging om veilig te kunnen werken
De intrinsieke beveiligingsaanpak van Dell zorgt ervoor dat intelligente en geautomatiseerde beveiliging diep in elk systeem is ingebouwd om de veiligste zakelijke pc’s in de industrie te kunnen bieden[2]. Dell Technologies heeft veel beveiligingsmogelijkheden. Het begint in de fabriek met supply chain security– en integriteitscontroles en strekt zich uit tot de ingebouwde beveiligingen die zijn ontworpen om kwaadaardige aanvallen onder en boven het besturingssysteem te voorkomen, detecteren en erop te reageren.

De Latitude 9420 en 9520 bieden geavanceerde beveiligingsfuncties zoals SafeShutter, de eerste automatische webcamsluiter in de industrie[16] die weet wanneer hij automatisch open en dicht moet gaan door te synchroniseren met jouw videoconference-toepassingen, zodat je vanaf elke locatie veilig kunt werken. Ook kun je de controle nemen over jouw privacy met veilige microfoon- en mute-toetsen zodat je overal vol vertrouwen kunt werken.

Slim ontwerp om de werkruimte een metamorfose te geven
Dell blijft het design van zijn producten verfijnen zodat ze naadloos opgaan in de nieuwe thuiskantooromgevingen. De nieuwe OptiPlex 3090 Ultra is een uitbreiding op het bekroonde, modulaire vormfactorontwerp dat de pc in de monitorstandaard verbergt en is een kosteneffectieve oplossing voor kleine bedrijven en docenten. Het voegt zich bij de intelligente OptiPlex 7090 Ultra, die nu tot vier 4K-monitoren tegelijk ondersteunt.

Gemoderniseerd om aan jouw behoeften te voldoen
Dell Technologies Unified Workspace ondersteunt organisaties bij hun moderniseringstraject. Unified Workspace biedt een beproefde benadering voor implementatie, beveiliging, beheer en ondersteuning om de endpoint-omgeving te moderniseren en werknemerservaringen te optimaliseren.

Dell PCaaS** biedt volledige levenscyclusservices voor deze nieuwste devices, inclusief ondersteuning, software en verantwoord recyclen tegen betaalbare, voorspelbare maandelijkse kosten. Dit biedt organisaties de mogelijkheid hun devices elke 36 maanden te vervangen, terwijl ze er tegelijkertijd voor zorgen dat werknemers het juiste device hebben om overal productief te zijn en samen te werken.

Ander Dell-nieuws en -aankondigingen

 • De nieuwe Dell UltraSharp- en Collaboration-serie monitoren helpen gebruikers en multitaskers om efficiënter te werken en op nieuwe manieren samen te werken. Lees hier meer.
 • Dell Technologies luidt de renaissance van de pc in, een tijdperk dat nieuwe klantervaringen oplevert die nooit eerder mogelijk waren. Lees hier meer.
 • Nieuw neurologisch onderzoek dat de relatie tussen mensen en hun technologie onderzoekt, helpt organisaties burn-outs tegen te gaan en het bedrijfsresultaat te verbeteren. Lees hier en hier meer.
 • De Experience Innovation Group van Dell zet zich in om toekomstige e-waste te verminderen. Lees hier meer.
 • Dell’s Experience Innovation Group deelt zijn visie op de toekomst van werk op en buiten het kantoor. Lees hiermeer.

Productprijzen en beschikbaarheid

 • Latitude 9420 Clamshell is beschikbaar vanaf 9 maart 2021 en Latitude 9420 2-in-1 is beschikbaar vanaf 27 april 2021. Informatie over de prijzen volgt binnenkort.
 • Latitude 9520 is beschikbaar vanaf 9 maart 2021,informatie over de prijs volgt binnenkort.
 • Latitude 7520 vanaf €1.169.Informatie over de beschikbaarheid volgt binnenkort.
 • Latitude 5420,informatie over de prijs en beschikbaarheid volgt binnenkort.
 • OptiPlex 3090 Ultra en OptiPlex 7090 Ultra, beschikbaar vanaf 28 januari 2021, respectievelijk vanaf €579 en €719.
 • Precision 3560, informatie over de prijs en beschikbaarheid volgt binnenkort.
 • Dell UltraSharp 40 Curved WUHD Monitor (U4021QW) beschikbaar vanaf 28 januari 2021.Informatie over de prijs volgt binnenkort.
 • Dell 24 Video Conferencing Monitor (C2422HE), Dell 27 Video Conferencing Monitor (C2722DE), Dell 34 Curved Video Conferencing Monitor (C3422WE) allemaal beschikbaar vanaf 16 februari 2021, informatie over de prijzen volgt binnenkort.

Beelmateriaal
High res-beeldmateriaal van deze nieuwe producten zijn hier te vinden en aanvullende informatie over de genoemde projecten van Dell Technologies zijn te vinden in deze online press kit.

Extra bronnen
Bezoek onze media-library voor goedgekeurde content van Dell Technologies.

 • [1] Gebaseerd op een analyse van Dell, november 2019.
 • [2] Geldt voor Dell Precision, Latitude en OptiPlex. Gebaseerd op een analyse van Dell, januari 2020. Meer informatie op: https://www.dellemc.com/endpointsecurity
 • [3] Gebaseerd op het design, de fabricage, verpakking, het onderhoud van de productlevenscyclus en het aantal ecolabelregistraties, inclusief EPEAT Gold-registraties voor het Dell Precision, Latitude en OptiPlex-portfolio vanaf mei 2020.
 • [4] Dell Optimizer beschikbaar in 2020 Dell Precision, Latitude en geselecteerde OptiPlex devices. Niet beschikbaar in de OptiPlex 3000-serie, OptiPlex 7070 Ultra, Latitude 3310 2-in-1 en Latitude Chromebook Enterprise. De beschikbaarheid en functionaliteit van features verschilt per model.
 • [5] Begin 2021 beschikbaar.
 • [6] Beste netwerkselectie op basis van signaalsterkte, kanaalcongestie, routertype en andere. Netwerksuggesties op basis van gebruikersreferenties.
 • [7] Gabseerd op een analyse van Dell analysis, september 2020.
 • [8] Mobiele breedband afhankelijk van het breedbandabonnement en dekkingsgebied van de serviceprovider; extra kosten zijn van toepassing.
 • [9] Gebaseerd op een analyse van Dell van openbaar beschikbare informatie van concurrerende desktopmonitors, oktober 2020.
 • [10] Gebaseerd op een analyse van Dell van openbaar beschikbare informatie van concurrerende producten, oktober 2020.
 • [11] Gebaseerd op een analyse van Dell, september 2020. 21% bioplastic in LCD bovenkant.
 • [12] Gemeten naar gewicht.
 • [13] Omvat Latitude 5320, 5420 en 5520.
 • [14] Schattingen gebaseerd op gegevens afgeleid van levenscyclusanalyses uitgevoerd in overeenstemming met ISO 14040: 2006 en ISO 14044: 2006. De systeemgrens van de LCA is Cradle-to-Gate, waarbij de Gate van de analyse de productie van het mechanische onderdeel is. Inbegrepen in de analyse waren de polymeerproductie, het spuitgietproces, de verfproductie en het verfproces. September 2020.
 • [15] EPEAT Gold-geregistreerd in de VS EPEAT-registratie verschilt per land en configuratie. Zie www.epeat.net voor de registratiestatus per land.
 • [16] Gebaseerd op een analyse van Dell, november 2020.
 • ** PCaaS: voorwaarden verstrekt door Dell Financial Services L.L.C. of zijn dochteronderneming of aangewezen persoon voor gekwalificeerde zakelijke klanten. Afhankelijk van beschikbaarheid, kredietgoedkeuring, documentatie en wetgeving. Van toepassing voor een looptijd van 36 maanden. Alleen voor in aanmerking komende producten. Het maandelijkse betalingsbedrag omvat geen andere kosten dan periodieke huurbetalingen (zoals belastingen, toeslagen, verzendkosten of andere kosten).