Geen gedwongen ontslagen DEEN Supermarkten, iedereen behoudt zijn baan.


Dat is de uitslag van overleg tussen de vakbonden en DEEN en Ahold. Met de belofte van de baangarantie komt er aan een periode van onzekerheid voor het personeel in de distributie centra, bij de webshop, transport, op kantoor en op de afdeling van producten die net veel verkocht worden.

In totaal gaat het om ± 400 personeelsleden die nu een baangarantie hebben gekregen. Mocht het toch voorkomen dat een werknemer niet kan worden herplaatst dan zal deze bij een andere partij worden geplaatst. Hierbij denkt Ahold dan aan o.a. Gall & Gall of bij Etos, die ook onder de Ahold paraplu vallen. De bonden zijn zeer te spreken over de afspraken die DEEN en Ahold hebben gemaakt met de bonden en geven vooral de familie DEEN een flinke pluim.

De overname is tot op de dag van vandaag nog het gesprek van de dag onder het personeel van DEEN Supermarkten. Het kwam dan ook koud op het dak toen het bericht over de verkoop van DEEN Supermarkten aan Ahold, Vomar en Dekamarkt naar buiten werd gebracht. Veel personeelsleden moesten het uit de media vernemen dat ze waren overgenomen.

Het is nu wachten op goedkeuring door het ACM, er is een kans dat deze gaat eisen dat Ahold enkele DEEN supermarkten in de verkoop gaat zetten om zo de concurrentie op pijl te houden.