GGD realiseert grote vaccinatieaccommodatie Agriport A7 Middenmeer


MIDDENMEER – Er komt een grote vaccinatielocatie in Middenmeer. Naar het voorbeeld van Alkmaar wordt op bedrijventerrein Agriport in Middenmeer een tentencomplex gebouwd. Naar verwachting begint de bouw van deze vaccinatieaccommodatie al volgende week. De vaccinatieplek in Middenmeer wordt groter dan de ruimte die sinds enkele weken in Alkmaar in gebruik is.

Op het Agriport-terrein wordt een onderkomen gebouwd dat plaats biedt aan twaalf vaccinatieruimten. De locatie in Alkmaar heeft een capaciteit van acht lijnen. Als de locatie Middenmeer op volle toeren draait, kunnen er zeker tweeduizend vaccinaties per dag worden verstrekt. Als onvoorziene omstandigheden geen roet in het eten gooien, is de locatie Middenmeer in de tweede helft van februari operationeel. Of dan gelijk kan worden gestart met inenting van bepaalde doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins.

GGD Hollands Noorden wil over voldoende vaccinatieplekken beschikken als de vaccins binnenkort op grotere schaal worden geleverd. Als voorbereiding op de grootste vaccinatiecampagne uit de geschiedenis opent de GGD de komende tijd nog een aantal vaccinatielocaties in de regio. Een zoektocht naar geschikte locaties is gaande. Binnenkort wordt duidelijk waar deze worden gerealiseerd.