Intergrid biedt gratis managed security voor mobiel en tablet


Cybersecurity staat bij vrijwel alle organisaties hoog op de agenda, maar opvallend genoeg ontsnappen smartphones en tablets veelal aan de aandacht. Uit onderzoek blijkt maar liefst 80% van de mobiele apparaten niet beveiligd te zijn. Een opmerkelijk hoog cijfer, zeker als je je realiseert in welke mate werknemers via hun mobiel toegang hebben tot bedrijfsgegevens en hoe groot de risico’s zijn. Intergrid laat eindgebruikers daarom kennismaken met security-oplossing Zimperium, door een proefperiode met managed services van 6 maanden aan te bieden.

Het hoofd van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), Jan Swillens, gaf in oktober dit jaar een interview aan dagblad De Telegraaf. Over de risico’s van slecht of niet beveiligde mobiele telefoons en tablets zei hij: “Ik denk dat geen raad van bestuur van een grote organisatie meer moet vergaderen over bedrijfsgeheimen met de smartphone of iPad op tafel. Ze zijn superhandig, je hebt al je informatie ermee bij de hand. Maar het risico op spionage is gewoon te groot.”

Risico op spionage
Voor Haydar Zöhre, oprichter en managing director van service integrator Intergrid, was het nauwelijks een verrassing. Zöhre: “Onbeveiligde telefoons kun je inderdaad beter in een afgesloten snoepblik stoppen. Het risico op spionage is heel reëel, maar ook gemakkelijk af te vangen met specifieke beveiliging. Daarmee ben je én veilig én kun je je mobiel gewoon blijven gebruiken, ook tijdens een belangrijke bespreking.”

Ook vanuit compliancy-oogpunt wordt de noodzaak om de mobiele telefoons te beveiligen onderkend, zoals is vastgelegd in ISO 27002 (control 6.2.1). En ook het Nationaal Cyber Security Centrum en de NIS wijzen op de risico’s van onbeveiligde telefoons.

Gratis proefperiode van 6 maanden
Zöhre: “De beveiliging van mobiele apparaten is voor veel organisaties een blinde vlek. En dat terwijl ze voor 60% deel uitmaken van alle apparaten binnen een organisatie en overal bij kunnen. Wij laten organisaties nu kennismaken met de Mobile Device Security van Zimperium. Zij zijn wereldleiders op dit gebied en niet voor niets de keuze van het Defense Information Systems Agency (DISA), een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Wij bieden die managed security gratis aan, voor een periode van 6 maanden en voor 3 mensen per organisatie.”

Het aanbod van Intergrid loopt van 18 november tot en met 30 december 2020. Aanmelden kan via https://intergrid.nl/mobile-device-security.