KLM breidt deze winter het intercontinentale netwerk uit met zes nieuwe bestemmingen


Na de eerder aangekondigde uitbreidingen in Europa voor zomer 2021, voegt KLM met ingang van het winterschema (31 oktober 2021 tot en met 26 maart 2022) ook nieuwe bestemmingen toe aan het intercontinentale netwerk. Dit past in KLM’s strategie om het netwerk eerst op te bouwen waar het herstel het snelst verwacht wordt en klanten een zo breed mogelijk keuze aan bestemmingen te bieden. Nieuw zijn Mombasa, Orlando, Cancún, Bridgetown, Port of Spain en Phuket.

De Keniaanse strandbestemming Mombasa zal twee keer per week worden aangevlogen met een Boeing 787-9. Dat toesteltype wordt eveneens ingezet naar Orlando in Florida (vier keer per week) en naar de Mexicaanse badplaats Cancún (drie keer per week). Met de Airbus A330 kunnen klanten naar Bridgetown (Barbados, drie keer per week) en Port of Spain (Trinidad en Tobago, drie keer per week) vliegen. Het Thaise eiland Phuket zal vier keer per week met de Boeing 777-300 worden aangeboden.

Netwerkstrategie
Gedurende de COVID-19-pandemie heeft KLM het bestemmingennetwerk zoveel mogelijk in stand gehouden om vracht te blijven vervoeren en passagiers de gelegenheid te geven de (noodzakelijke) reizen te maken. Vanzelfsprekend met inachtneming van alle regels en voorschriften, zowel van de Nederlandse overheid als lokale overheden. KLM blijft nauw samenwerken met de Nederlandse overheid voor effectieve en proportionele maatregelen afgestemd op de situatie in Nederland en het buitenland.

Deze strategie heeft KLM zeer geholpen gedurende de COVID-19-crisis. Nu de situatie en vooruitzichten aan het verbeteren zijn, komt ook netwerkuitbreiding weer aan bod, met name in en naar regio’s waar het herstel het snelst verwacht wordt. Daar passen deze zes bestemmingen bij.

Doel is om KLM-klanten een zo groot mogelijk netwerk aan te bieden. Het plannen van het netwerk gebeurt flexibel, zodat KLM snel kan inspelen op marktkansen. Met deze uitbreiding is het bestemmingennetwerk weer bijna terug op het niveau van voor COVID-19, maar nog wel met minder capaciteit en frequenties en toestellen. Zodra de vraag groter wordt, voeren we meer vluchten uit en/of zet KLM grotere toestellen in.

Vluchtschema’s
Mombasa wordt op de terugreis naar Amsterdam gecombineerd met Nairobi. Dit geldt ook voor Orlando en Miami. Phuket wordt zowel vanaf als naar Amsterdam via Kuala Lumpur aangeboden. Bridgetown en Port of Spain worden gecombineerd. Cancún betreft een non-stop verbinding.

Veilig en verantwoord vliegen
Uiteraard heeft KLM maatregelen getroffen om de vluchten zowel voor passagiers als medewerkers veilig uit te voeren. Zo zijn mondkapjes bij het instappen en tijdens de vlucht verplicht en worden de toestellen van KLM extra schoongemaakt. De lucht aan boord wordt in hoog tempo ververst met behulp van HEPA-filters. Dit pakket aan maatregelen heeft ertoe geleid dat KLM is onderscheiden met de hoogste status voor ‘health safety’ door onderzoeksbureau APEX. KLM is hiermee een van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op het gebied van hygiëne.