Met welk nieuws komen Rutte en De Jong vanavond tijden de persconferentie


Er is natuurlijk sinds afgelopen vrijdag, toen het OMT bij elkaar kwam, weer het nodige aan informatie uitgelekt. Afgelopen zondag kwam daar nog weer het nodige bij zodat er een vrijwel zekere voorspelling van de persconferentie gemaakt kan worden.

Zo gaan vanaf 8 februari de basisscholieren weer naar school en gaat ook de kinderopvang weer open, ondanks dat juist veel leerkrachten tegen deze heropening zijn omdat nog niemand gevaccineerd is en de Krokusvakantie ook voor de deur staat.

De avondklok gaat per 10 februari verdwijnen is de verwachting, maar daar zijn de burgemeesters in Nederland enkel voor als de avondklok ook definitief verdwijnt en niet over een paar weken weer terugkomt.

Verder zullen de winkels en horeca tot begin maart de deuren enkel mogen openen voor ophalen van online bestelde goederen en maaltijden. Het kabinet brengt vanavond het nieuws dat ook winkels vanaf deze week beperkt open kunnen gaan om klanten die via de telefoon of online goederen heeft besteld deze te kunnen laten afhalen. Op 23 februari zal in de volgende persconferentie het kabinet weer met nieuwe maatregelen komen of een versoepeling van de huidige maatregelen.

Het aantal besmettingen in Nederland daalt gestaag, maandag werd het laagste aantal besmettingen genoteerd sinds november 2020 en ook het R-getal is gedaald maar nog niet ver genoeg. Ook het aantal mensen op de Intensive Care’s is nog te hoog volgens het kabinet.