Mondkapjesplicht mogelijk al op 15 juli opgeheven


Binnen het kabinet gaan meer en meer stemmen op om de versoepelingen van 30 juni al op 25 juni in te laten gaan, omdat het aantal besmettingen snel daalt in Nederland en het aantal patiënten op de intensive cares ook snel daalt.

De nieuwe versoepelingen houdt in dat dan het aantal gasten voor binnenlocaties van 50 naar 100 personen gaat en de sluitingstijd voor de horeca van 22.00 naar 00.00 uur gaat. Daarnaast wordt er ook door het kabinet naar gekeken of de verplichting voor het dragen van mondkapjes in winkels, de groepsgroottes en de 1.5 meter maatregel al op 15 juli kan vervallen en niet zoals eerder de bedoeling was begin september.

Voor organisatoren van grote evenementen blijven de toegangstesten wel verplicht als bij het evenement de 1.5 meter maatregel niet verplicht is. Jaap van Dissel van het RIVM liet woensdag nog weten dat de versoepelingen die voor 5 juni op de agenda staan amper effect hebben op het aantal besmettingen.

Op 5 juni mogen de de musea, bioscopen weer open en mogen restaurants en de natte horeca weer tot 22.00 uur open en tot 50 personen ontvangen, grotere gelegenheden mogen tot 100 personen ontvangen.