Ommen heeft de mooiste varkenspoel


OMMEN – Op warme zomerdagen is heel belangrijk om goed af te koelen. Voor varkens betekent dat een duik in een fijne modderpoel. Wakker Dier zet graag de boeren in het zonnetje die varkens deze mogelijkheid geven. Ieder jaar organiseert Wakker Dier daarom de Mooiste Modderpoel-verkiezing, en nu de stemmen geteld zijn is de modderpoel van bioboer Lauwrens tot de mooiste van 2021 gekozen!

Boer Lauwrens boert grotendeels in zijn eentje, dus zijn de varkens zijn belangrijkste collega’s. Het is een bont stel, met zowel roze als bruingevlekte varkens. Eén ding hebben ze gemeen: ze houden van een goed diepe duik in de modder. Na zo’n bad zijn de kleurverschillen verdwenen. Als de varkens – volledig bruin van de modder – weer opduiken, rennen ze het weiland in om te grazen.

We willen dat alle varkens in Nederland toegang hebben tot een modderbad. Daarom organiseren we ieder jaar de Mooiste Modderpelverkiezing, om te laten zien dat het kánn: de dieren een goed leven geven met een mooie modderpoel én een prima boterham verdienen.