Protestactie Hoorn bleek geen protestactie te zijn en dus geen boete van 10.000 euro


De oproep van een vrouw uit Hoorn om afgelopen zondag een ‘kopje koffie’ te gaan drinken op het Roode Steen bracht zo weinig toeloop dat de gemeente Hoorn er geen protestactie van kon maken en daarom ook niet de opgelegde dwangsom van 10.000 euro gaat incasseren.

De vrouw riep via Facebook op om met velen naar de Roode Steen te komen en ondanks een verbod deze niet wilde afblazen waarna de burgemeester met 1 van de zwaarste middelen op de proppen kwam, de last onder dwangsom van 10.000 euro.

In een brief die NL 24 Actueel in handen kreeg liet de gemeente Hoorn duidelijk blijken dat zij geen toestemming heeft gegeven en dat de vrouw de kans kreeg om via Facebook de actie af te blazen. Afgelopen zondag kwam er rond de 30 personen opdagen om een kopje koffie te drinken, de actie verliep vredig en de aanwezige politie en ME. maakten een praatje met de mensen die koffie kwamen drinken.

Toen de ME. en even later ook de politie vertrokken bleek de koffie ook op te zijn en vertrokken de mensen weer naar elders.