Rabobank klanten gaan vanaf september betalen voor geld pinnen in het buitenland


Klanten van de Rabobank die het goedkoopste betaalpakket hebben gaan na 1 september van dit jaar 0,75 eurocent betalen elke keer als ze geld pinnen in het buitenland, voorheen was dit gratis in heel Europa.

Klanten met het BasisPakket, Studentenpakket of met het DirectPakket krijgen hier mee te maken. De Rabobank voert het expres pas na de vakanties in om zo haar klanten nog enigszins tegemoet te komen. Het maakt niet uit hoeveel geld je na 1 september in het buitenland gaat pinnen, je betaalt 0,75 eurocent per keer dat je geld uit een pinautomaat haalt.

De Rabobank zegt dat er steeds minder en minder gebruik wordt gemaakt van pinautomaten waardoor de kosten per keer dat er gepind wordt omhoog gaan, deze kosten worden nu doorberekend aan de klanten van de Rabobank.

Eerder maakte de Rabobank al bekend dat zij net zoals ING en de ABN kosten gaan berekenen over elke 100.000 euro op een spaarrekening en kosten gaan rekenen over elke euro die boven de 12.00o,-  euro wordt opgenomen.  Bij alle drie de banken heeft dit veel kwaadbloed gezet, maar de Rabobank, ING en ABN lieten al eerder weten niet anders te kunnen. Nederland bankiert massaal online waardoor de kosten sneller zijn opgelopen, maar ook de negatieve rente heeft zijn weerslag op de banken. Zij moeten betalen voor elke euro op de rekeningen van hun klanten.