Redding nabij voor noodlijdend Yarden, er is een overname kandidaat


De cliënten van Yarden kunnen als de overname van Yarden door branchegenoot DELA slaagt een zucht van verlichting slaken. DELA heeft namelijk medegedeeld dat het bedrijf alsnog Yarden wil gaan overnemen nu de rechter heeft besloten dat de polisvoorwaarden voor mensen met een natura-polis mag worden versoberd.

In een eerdere instantie wilde DELA het in zwaar weer verkerende Yarden ook al overnemen maar toen liep het stuk op de peperdure natura-polis die Yarden aanbiedt en waar zwaar verlies op wordt geleden. De Consumentenbond heeft ook laten weten dat zij de rechtszaak zal terugtrekken om zo de overname niet te traineren.

DELA zegt niet te kunnen beloven dat er geen ontslagen gaan vallen, maar wil dit zoveel mogelijk wil gaan beperken. DELA is een corporatie dat geen winstmerk voor ogen heeft. DELA is in Nederland en België de grootste uitvaartverzorger met ruim drie miljoen cliënten, daar komen, na goedkeuring door het ACM, de 1 miljoen van Yarden bij.

Wat de natura-polishouders betreft, die hoeven de eerst komende 10 jaar niet bij betalen. Daarnaast kunnen cliënten die ten onrechte te veel hebben bijbetaald aanspraak maken op een schadeloosstellingspot van ruim 1 miljoen euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.