Roglic opent Ronde van het Baskenland met tijdritzege


Primoz Roglic heeft de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De Sloveen van Team Jumbo-Visma was in de openingstijdrit van bijna veertien kilometer de snelste. Team Jumbo-Visma reed in blok een sterke tijdrit, want de derde plek was voor Jonas Vingegaard en Tobias Foss finishte als vierde.

Het is voor Roglic zijn vierde zege van het seizoen nadat hij eerder al drie etappes won in Parijs-Nice. Daarmee staat de zegeteller van Team Jumbo-Visma nu op twaalf.

“Ik ben heel erg blij met deze overwinning en met mijn prestatie”, aldus Roglic. “Het is altijd speciaal en mooi als je wint. Het was een zeer goede dag voor ons. De tijdrit hier is altijd zwaar en ik koers graag in het Baskenland. Het parcours was een mooie uitdaging met een mix van beklimmingen, afdalingen, snelle bochten en een steile muur op het einde. Het is een prima begin voor ons, maar het zal nog een lastige week worden. Er staat een zeer sterk deelnemersveld aan het vertrek en er wachten ons nog lastig etappes de komende dagen.”

Ploegleider Frans Maassen was onder de indruk van de prestaties van zijn ploeg. “Ik ben trots op het team met drie renners in de top vier. Een tijdrit winnen is sowieso mooi en zeker in zo’n sterk deelnemersveld. Primoz is deze week onze kopman, maar het kan wellicht in zijn voordeel werken als Jonas en Tobias zo kort blijven staan in het klassement.”