“Sinds pandemie is het normaler om aan persoonlijke ontwikkeling te doen”


Een opvallende kentering heeft teamcoach en coach persoonlijke ontwikkeling Yolanda van Dongen vanaf het najaar 2020 in haar praktijk bemerkt. “Voorheen was 70 procent van mijn cliënten vrouw, nu man.” Daarnaast heeft ze een kwart meer klanten gekregen tijdens de pandemie en sinds de vaccinaties 40 procent meer teamcoaching dan voorheen. “Mijn conclusie? Sinds deze crisis is het normaler om iets aan persoonlijk onderhoud te doen; balans te vinden.”

“In de afgelopen 20 jaar heb ik zo’n 50 mensen per jaar gecoacht. Voorafgaand aan de pandemie was zeker 70 procent van hen vrouw. Met name in de tweede helft van de pandemie, het najaar van 2020, zag ik een verschuiving ontstaan. De verhouding is nu andersom: 70 procent is man.” Bovendien is volgens Van Dongen tijdens de pandemie een toename van mensen die gecoacht willen worden.

Mannen onder de 40 jaar

“Gecoacht worden leek eerder gezien te worden als ‘soft’ of ‘er zou wel iets aan de hand zijn’. Gelukkig wordt het steeds normaler – gewoon normaal – om aan persoonlijke ontwikkeling te doen. Zingeving, bij willen dragen, weten waarvan je wel en geen energie krijgt, en vooral balans in je leven, zijn gewone speerpunten geworden”, zegt van Dongen. In de loop van de pandemie was er volgens Van Dongen meer tijd om stil te staan bij de vraag: ‘Wat wil ik met mijn leven?’. En niet meer voornamelijk vrouwen bezochten haar praktijk, maar mannen. Van Dongen: “Ik zie juist een toename in ‘mannen in pak’; vanuit de commerciële wereld, waar het van de buitenkant gezien lijkt te gaan om ‘geld verdienen’. Wat mij opvalt is dat vooral mannen onder de 40 jaar gecoacht willen worden.”

Teams op scherp

Sinds de vaccinaties begonnen zijn, heeft Van Dongen 40 procent nieuwe klanten. “Dat collega’s elkaar niet zien of nauwelijks live gezien hebben, heeft teams binnen organisaties en bedrijven verder op scherp gezet. Wat er al onder water speelde, komt nu boven drijven. En daar willen organisaties verandering in aan brengen”, aldus van Dongen. Daarnaast willen haar voormalige opdrachtgevers die tijdens de lockdown de coaching on hold zetten, voor hun teams een nieuwe impuls. “Hun medewerkers willen hernieuwde energie en focus, een frisse doorstart.”

Moeilijke tijd achter de rug

Een van haar opdrachtgevers zegt: “Aandacht is de komende periode des te belangrijker, nu we allemaal zo’n moeilijke tijd achter de rug hebben. We willen onze medewerkers laten weten dat we ze waarderen en bieden ze daarom dit persoonlijke ontwikkeltraject aan.” Tijdens de pandemie schreef Van Dongen het boek ‘GROEI|SNOEI|BLOEI’. Sinds haar boek op 26 mei is uitgekomen, krijgt ze dan ook aanvragen voor groepsgewijze persoonlijke ontwikkeltrajecten voor alle medewerkers bij (overheid)organisaties en bedrijven. “Werkgevers willen aandacht voor hun medewerkers, hun grootste kapitaal, om ze ‘sterk’ terug te laten komen. Zij investeren daarom in hun welzijn en samenwerking.”