Sociale ongelijkheid in het onderwijs. Boek belicht het werk van Jos van Kemenade


Op donderdag 16 september vindt er in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht een symposium plaats over het thema “Sociale ongelijkheid en onderwijsbeleid”. Directe aanleiding voor het symposium is het verschijnen van het boek ‘Sociale ongelijkheid en onderwijsbeleid, een portret van Jos van Kemenade’, geschreven door Adriaan in ’t Groen.

In deze biografische schets van sociaaldemocratisch politicus, minister en onderwijssocioloog J.A. van Kemenade (1937-2020) staat diens werk voor het onderwijs centraal, waaronder de omstreden Middenschool en veelbesproken ‘Contourennota’. Het boek bestrijkt een halve eeuw onderwijsgeschiedenis, maar gaat ook in op recente ontwikkelingen. Met bijdragen van oud-minister Wim Deetman, Roel in ’t Veld, Ferdinand Mertens, Paul Jungbluth en Wim Meijnen.

Het symposium wordt georganiseerd door het Nationaal Onderwijsmuseum in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zie voor meer informatie: www.onderwijsmuseum.nl/ac…

Het boek “Sociale ongelijkheid en onderwijsbeleid. Portret Jos van Kemenade” is verschenen bij Uitgeverij Eburon als paperback onder ISBN 9789463013086 en telt 204 pagina’s.