Speelpark Oud Valkeveen: Bij ons is iedereen welkom, ook zonder vaccinatie- of testbewijs


Speelpark Oud Valkeveen, met meer dan 200.000 bezoekers per jaar, weigert mee te doen aan de op handen zijnde overheidsbeleid waarbij voor toegang tot het speelpark een vaccinatie- of testbewijs zou moeten worden overhandigd.

Met deze beslissing sluit het speelpark in Naarden zich aan bij het digitale platform Keuzevrijbijmij.nl, waarop winkels, artsen, bedrijven, scholen en andere dienstverleners of organisaties te vinden zijn waar iedereen altijd welkom is, ook zonder test of vaccin. 

“Bij Oud Valkeveen vinden we dat kinderen onbevangen moeten kunnen spelen”, zegt JanWillem de Langen, directeur van het speelpark. “Dat betekent dat ook hun ouders, opa’s enoma’s, leerkrachten of mensen die bijvoorbeeld een schoolreis begeleiden, ons park moeten kunnen bezoeken zonder dat zij verplicht worden te bewijzen dat zij gezond zijn.” 

Geen coronatoegangsbewijs bij Speelpark Oud Valkeveen sprak zich, bij monde eigenaar van het park Michael van de Kuit, in het voorjaar al nadrukkelijk uit tegen de invoering van een testbewijs om het park te mogenbetreden.

Van de Kuit: “Aan een test- of vaccinatiesamenleving wensen wij niet mee te werken. Alle kinderen moeten gewoon lekker onbezorgd bij ons kunnen komen spelen, ook de kinderen die niet gevaccineerd zijn en de kinderen van ouders die niet gevaccineerd zijn.Voor Oud Valkeveen is ieder kind gelijk, wij zonderen niemand uit.”

Foto: Speelpark Oud Valkeveen