Taco van der Hoorn voegt zich bij wegploeg van BEAT Cycling in 2021


Taco van der Hoorn komt BEAT Cycling versterken. Vanaf 2021 maakt hij, net als de eerder aangekondigde Yoeri Havik, Sven Burger, Jules Hesters en Jordy Bouts, deel uit van de BEAT Cycling wegploeg. De afgelopen twee seizoenen kwam Van der Hoorn uit voor Team Jumbo-Visma.

De renner uit Wageningen treft bij BEAT Cycling zijn trainingsmaat Jan-Willem van Schip, waarmee hij in 2018 ook al ploeggenoten was bij Roompot-Nederlandse Loterij. In het shirt van de toenmalig Nederlandse pro-continentale formatie wist Van der Hoorn een etappe te winnen in de BinckBank Tour en was hij de snelste in de Primus Classic.

“Ik heb voor BEAT gekozen, omdat zij op dit in mijn optiek de beste continentale ploeg in de Benelux zijn. Ik denk dat zij een optimaal klimaat creëren om te presteren en uitslagen te rijden, zodat ik kan laten zien dat ik op het hoogste niveau thuis hoor”, vertelt Van der Hoorn over zijn komst.

Bij BEAT Cycling gaat Taco ook de performance afdeling ondersteunen met zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in de World Tour en tijdens zijn studie Bewegingswetenschappen.