Terrassen weer open en de avondklok de vuilnisbak in


DEN HAAG – Dit wat het kabinet voor doel heeft. Op 28 april zal de avondklok verdwijnen en mogen de terrassen weer open laten bronnen aan de media weten. Wel zijn er zoals altijd wel voorwaarden. Dinsdagavond zal premier Rutte en minister de Jonge verder uitleggen wat er gaat gebeuren met de coronamaatregelen.

Als de terrassen weer open mogen dan is dat maar tot 18.00 uur en maximaal 2 personen per huishouden mogen aan 1 tafeltje plaatsnemen. Volgens de bronnen rondom het kabinet ziet het er allemaal wat positiever uit dan verwacht. Daarnaast is ook de druk van de burgemeesters van de grote steden en de Veiligheidsregio zo groot geworden op het kabinet dat het kabinet dit niet langer kan negeren. Ook de bezoekregeling aan verzorgingshuizen gaat worden versoepeld, zo mogen 2 en niet langer 1 persoon op bezoek.

Het RIVM maakt bekend dat er vandaag 7.187 nieuwe besmettingsgevallen zijn gemeld in Nederland, en is het reproductiegetal weer gestegen tot 1. Ook het aantal sterfgevallen is weer toegenomen, de afgelopen 24 uur zijn 22 inwoners van Nederland overleden. Het aantal ziekenhuisopnames is gedaald naar 177 de afgelopen 24 uur waarvan 54 op de intensive cares.