Van Aert na dubbelslag met vertrouwen naar WK


Wout van Aert heeft op niet mis te verstane wijze de wereldbekerveldrit van Overijse gewonnen. De Belgisch kampioen stelde door die zege ook het eindklassement in de wereldbeker veilig. De renner van Team Jumbo-Visma boekte zijn vijfde zege van het seizoen. 

De verwachte tweestrijd tussen Van der Poel en Van Aert leek er ook te komen. Halverwege de eerste ronde hadden de twee zich al losgerukt van de rest van het veld. Door een lekke band van de wereldkampioen kon Van Aert snel een ruime voorsprong nemen. Van de Poel kwam nog heel dichtbij, maar de drievoudig winnaar van de wereldbeker bouwde in de laatste rondes zijn voorsprong verder uit.

“Ik had er erg veel zin in. In de eerste twee rondes ben ik gelijk een hoog tempo gaan rijden“, vertelt Van Aert. “Daarna nam Mathieu over om het tempo wat te drukken. Dat wilde ik echter niet. Door zijn lekke band had ik een grote kloof, maar vervolgens viel ik. Het was een zware cross waar de incidenten wel bepalend waren. Mathieu bleef pushen, dus ik zat nooit echt helemaal op mijn gemak. Pas naar het einde toe, kreeg ik wat meer ruimte. Het was vooral aangenaam om eens het konijn te zijn in plaats van de jager. Deze overwinning doet mij heel erg veel deugd.

Van Aert, die zijn contract bij Team Jumbo-Visma deze week verlengde, keek met een schuin oog vooruit naar het WK dat komende zondag in het duinzand van Oostende op het programma staat. “Ik denk niet dat ik de uitgesproken favoriet ben. Mathieu heeft al meer overwinningen geboekt en het laken al vaker naar zich toegetrokken. Ik ben blij met de manier waarop ik naar het WK kan trekken, maar hij heeft in principe meer troeven.