Veendam in beeld voor Russische discounter Mere.


VEENDAM – Winkelketen Action, groot geworden door de verkoop van goedkope prullaria krijgt er een concurrent bij. De Russische discounter Mere is op zoek naar geschikte winkellocaties om zich daar te vestigen.

Het ABC-complex in Veendam staat nadrukkelijk in de picture van de Russen en hebben zelfs al een bezoek gebracht aan het ABC-complex. Arrows Transformers Real Estate is door de Russen ingehuurd om dit voor hun te regelen. Bedrijfsmakelaar Alders uit Veendam bevestigd dat er contact is geweest met Jacobus van Veen van Arrows Transformers Real Estate.

De winkels van de Mere verkopen hun producten vanaf de pallets, zoals ook ooit de Aldi in Nederland is begonnen. Mere heeft geen distributiecentrum, de producten worden door de leveranciers zelf naar de winkels gebracht en mogen alleen producten zijn met een zeer lange houdbaarheidsdatum, producten die niet verkocht worden moet de leverancier weer terugnemen.

Of Mere definitief naar Veendam gaat komen en de Russen zo voet aan de grond laten zetten in Nederland is nog niet duidelijk. Bedrijfsmakelaar Alders wil/kan daar niets over zeggen

Op de foto een winkel van Mere in Duitsland