Verplicht testen bij terugkeer buitenlandse vakantie


DEN HAAG – Dit wil minister Hugo de Jonge om zo een barrière op te werpen tegen het coronavirus en haar varianten. Het kabinet gaat huis aan huis zelftesten verspreiden om zo de mensen over de streep te trekken om zelf te testen op de aanwezigheid van het coronavirus of 1 van de varianten van het virus.

In 2020 begon vrijwel direct na de zomervakantie de tweede coronagolf en om die voor te zijn komt het kabinet met deze maatregel. Binnen het kabinet nemen de zorgen toe over de Delta variant van het virus die met een opmars in Europa en ook in Nederland bezig is.. Diverse landen als Duitsland en Frankrijk willen inwoners van landen waar het Delta variant al veel voorkomt verbieden naar hun land te reizen, dit zijn o.a. het Verenigd Koninkrijk en Portugal

Vooral jongeren die van vakantie terugkomen wordt gevraagd zich te laten testen of een zelf test te gaan doen, omdat de kans dat deze groep het virus meeneemt naar Nederland het grootste is. Volgens minister de Jonge is dit een duidelijke constatering.. Het kabinet beraad zich nog op de oproep van kinderartsen om kinderen en jongeren vanaf 12 jaar tot 18 jaar ook te laten inenten.