Verschillende weddenschap types – Accumulators, Dubbels & Driedubbels


INGEZONDEN MEDEDELING – Wanneer je eens een gokje wilt wagen wordt je al snel om de oren geslagen met allerlei termen. Weten wat wat precies is helpt je om een doordachte keuze te maken wanneer je wedt en je winst maximaliseren.

Accumulators – Hoe werken ze

Ook wel een ‘Roll-Up’ of ‘Acca’ genoemd. Het is een weddenschap met een willekeurig aantal selecties, maar alle selecties moeten worden gewonnen om je winst te krijgen. De winst wordt berekend door al het geld op de eerste selectie te zetten, dan wordt de winst van die weddenschap op de volgende weddenschap gezet, enz.

Om een voorbeeld te geven: Je wil inzetten op de Premier League en er zijn 3 matchen. Arsenal tegen United, Man city tegen Burnley en Liverpool tegen Tottenham. Je zet 1 euro in op de volgende weddenschap: Arsenal wint (odds 2.0), Man City wint (odds 1.5) en Liverpool wint (odds 2.0)

Je totale odds als je een accumulator gebruikt is 6.0 (2x2x1.5). Dus je kunt 6 euro verdienen met je enkele euro. Verlies je echter 1 van de 3 weddenschappen, dan ben je je inzet kwijt.

We bespreken hier de twee meest voorkomende ´accumulators´ die je als beginner zal tegen komen. De dubbele en de driedubbele.

Dubbele

Een dubbele weddenschap is een heel eenvoudige weddenschap. Het is de simpelste meervoudige weddenschap die je kunt doen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn het gewoon twee verschillende selecties gebundeld in één weddenschap. Als de gokker twee winnende selecties maakt, wint hij en krijgt hij een grotere uitbetaling dan wanneer hij twee afzonderlijke weddenschappen zou hebben geplaatst.

Het is dus een soort kleine accumulator. Het is een goed idee om met dubbels te beginnen om toch wat vertrouwd te raken met hoe meerdere weddenschappen te gelijk doen als 1 werkt.

Driedubbels

Een driedubbele weddenschap is niet veel anders dan een dubbele. Het enige verschil is dat er nu meer verschillende selecties moeten worden gewonnen.

Dit soort weddenschap staat gokkers toe om drie selecties te kiezen en ze in één weddenschap te rollen, en als zodanig kunnen ze de wedder een grote uitbetaling geven voor een relatief lage inzet. Dit is dus hetzelfde scenario als we gaven in het voorbeeld in de algemene uitleg over accumulators.

Wedders op zoek naar opties die kunnen leiden tot hoge rendementen of weddenschappen willen die een beetje meer gedurfd zijn dan singles of doubles kunnen misschien de treble bet eens verkennen. Het is meer risico, maar de winst is ook hoger als je wint.

Waar kan je op wedden met accumulators?

Je kunt natuurlijk meer doen dan enkel wedden via Allvideoslots op het winnende team. Je kunt meerdere factoren met elkaar vermenigvuldigen. Je kan accumulators gebruiken voor het aantal corners, hoeveel gele kaarten er gaan vallen, of wie een gele kaart zal pakken.