Weetjes over het gebruik van scopex boilies bij het karpervissen!


Ben je van plan om binnenkort te gaan karpervissen? Of doe je al jarenlang aan deze sport? Karpervissen is voor veel mensen een grote hobby en het wordt dan ook steeds populairder in ons landje. De ontspannende bezigheid is iets wat veel mensen aanspreekt. Hoe lekker is het om even weg te gaan bij het drukke en gejaagde leventje en aan het water te genieten van de natuur. Neem je eigen koffie mee en je eigen eten, en je hoeft je plekje een hele tijd niet te verlaten. Heerlijk!  Karpervissen is overigens een van de populairste hengelsporten. Het is namelijk een mooie uitdaging om deze vis op het droge te kunnen krijgen. Bij het karpervissen is aas natuurlijk ook belangrijk. Op die manier heb je de grootste kans om een karper te vangen. Geschikt aas bij het vissen is bijvoorbeeld scopex boilies. In dit artikel lees je daar meer over.

Wat zijn scopex boilies?

Allereerst: wat zijn boilies nu eigenlijk? Je kunt hier van alles over vinden op het internet en boilies worden dan ook vaak gebruikt bij het vissen op de karper. En dat is ook zeker een goede keuze. Het Engelse woord ‘boiled’ betekent in het Nederlands ‘gekookt’. Dat is dan ook wat boilies zijn: een boilie is een rond balletje deeg, dat gekookt moet worden. Door het koke zorg je er voor dat het balletje een harde buitenlaag zal krijgen. Door deze harde laag aan de buitenkant kan de witvis dit balletje niet meer eten, maar is hij puur voor de karper. De karper kan dit bolletje namelijk gemakkelijk stuk maken en dit witvis niet. Je kunt dus met een boilie specifiek gaan vissen op karper, zonder dat andere vissen al te veel in je weg gaan zitten. Boilies bestaan meestal uit een combinatie van onder andere geurstoffen, ei, meel, smaakstoffen en water. Wanneer je al deze ingrediënten goed met elkaar mengt, krijg je een deegmengsel. Hier worden dan vervolgens balletjes van gemaakt en daarna wordt dit gekookt. Op die manier krijg je dus boilies. Er zijn verschillende soorten boilies die je kunt gebruiken voor het karpervissen, waaronder scopex boilies.

Het voordeel van scopex boilies

Scopex boilies zijn zonder enige twijfel een van de bekendste boilies in Nederland. Deze heerlijke klassieke zoete boilies zijn voorzien van de welbekende romige scopex smaak. Scopex boilies zijn doorgaans vrij succesvol bij het vissen op karpers. Dat komt door de sterke zoete geur. Karpers kunnen namelijk erg goed ruiken. ze kunnen geuren en smaken heel goed waarnemen. Door de sterke geur van de scopex boilies, zal deze dan ook de aandacht trekken van de karpervis. De karper wordt dus aangetrokken door de zoete geur. Je hebt als het goed is hierdoor dus snel beet!