Xiaomi doneert 1 miljoen Euro steun slachtoffers ramp Duitsland, Nederland en België


Het Duitse Rode Kruis, het Nederlands Nationaal Rampenfonds Giro 777 en het Belgische Rode Kruis ontvangen een donatie van in totaal één miljoen euro van de Xiaomi Foundation ter ondersteuning van degenen die getroffen zijn door de overstromingen in Duitsland, Nederland en België. Dat heeft de Xiaomi Corporation vandaag bekendgemaakt. Alleen al in Duitsland werken volgens het Duitse Rode Kruis meer dan 2.500 vrijwilligers de klok rond om mensen op de grond te helpen en in basisbehoeften te voorzien.

“We zijn geschokt door de omvang van deze natuurramp. Als wereldwijd en lokaal bedrijf staan ​​we heel dicht bij de getroffen regio’s in Duitsland, Nederland en België en zullen we ons steentje bijdragen om de mensen daar te helpen, vooral omdat we in deze landen al lange tijd actief zijn en ons echt verbonden voelen met de lokale bevolking, daarom hebben we besloten om via de Xiaomi Foundation in totaal één miljoen euro te doneren aan het Duitse Rode Kruis, het Nationaal Rampenfonds Giro 777 en het Belgische Rode Kruis “, zegt William Lu, Partner, Senior Vice President en President van de internationale afdeling, Xiaomi.

Al tijdens het uitbreken van de Covid 19-epidemie in 2020 hebben Xiaomi Group en Xiaomi Foundation de eerste stap gezet om een ​​groot aantal medische benodigdheden aan te schaffen en te doneren ter ondersteuning van de provincie Hubei in China en meer dan 30 landen en regio’s over de hele wereld. Tijdens deze periode werden medische benodigdheden om de epidemie te bestrijden geleverd aan het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België, Luxemburg en andere landen.

Vanzelfsprekend nodigt Xiaomi iedereen uit om ook een bijdrage te leveren en bijvoorbeeld een donatie te doen aan het Nationaal Rampenfonds. Dit kan heel eenvoudig. Giften kunnen worden overgemaakt via giro777.nl of via elke bank in Nederland op rekeningnummer 777. Kijk voor meer informatie op nationaalrampenfonds.nl