Zo beleef je thuis een leuke avond


INGEZONDEN MEDEDELING – Momenteel zitten we door de coronacrisis in een pandemie. Hierdoor zijn de restaurants en andere eetgelegenheden tijdelijk gesloten. Een avondje naar de kroeg of uit eten zit er dus even niet in, maar wees niet getreurd: ook thuis kun je een leuke avond beleven! Lees gauw verder en ontdek hoe je ook thuis een avondje prima kunt vermaken met je gezin, familie of huisgenoten. Veel plezier!

Een film kijken

Dit is wellicht een beetje cliché, maar het is ontzettend leuk om een filmavondje te organiseren. Zoek een film uit die voor het hele gezelschap leuk is om te kijken, bijvoorbeeld een film met een informatief karakter. Leg je telefoon aan de kant wanneer de film start – tegenwoordig zijn veel mensen geneigd om tijdens het kijken van de film toch even op hun telefoon te kijken, terwijl je hier veel meer van de film mist dan je eigenlijk door hebt, terwijl dat natuurlijk niet de bedoeling is. Pak een lekker drankje erbij en zet wat hapjes op tafel – zo heb je het gevoel dat je in de bioscoop zit. Leuk!

Een maaltijd maken en eten

Het is ook ontzettend leuk om samen te gaan koken. Bedenk samen een voor-, hoofd- en nagerecht en ga lekker aan de slag. Doe op tijd de boodschappen, want het is heel vervelend als je er last minute achter komt dat je een bepaald ingrediënt bent vergeten in huis te halen, maar dat de winkels al dicht zijn. Een boodschappenlijstje maken is dus geen overbodige luxe. Probeer eens een gerecht uit dat je al heel lang wilde maken, maar wat je steeds maar uitstelt omdat het je te veel werk lijkt – wanneer je dit gerecht samen met iemand maakt, scheelt dat werk en het is ook gezellig om je samen aan een nieuw recept te wagen. Wie weet schuilt er stiekem een heuse chefkok in je! Een geschikte braadpan kan daarbij natuurlijk niet ontbreken! Zorg tenslotte ook voor een mooi opgemaakte tafel – pak je mooiste servies uit de kast, leg een tafelkleed op de tafel en zet kaarsjes aan en een achtergrondmuziekje op en je avond is gegarandeerd gezellig!

Spelletjes

Ook is het erg leuk om spelletjes te spelen – tegenwoordig zitten we veel op onze telefoon om daar een spelletje op te doen, of spelen we een game via de computer. Maar het is eigenlijk veel gezelliger om ouderwetse bordspelletjes te spelen met elkaar! Pak ze eens uit de kast en organiseer een spelletjesavond. Wissel wat simpele spellen af met langere en ingewikkelde spellen, zodat er voor iedereen wat bij zit. Zorg er wel voor dat voordat je begint met het spel, de regels voor iedereen duidelijk zijn! Dat voorkomt een hoop verwarring.

Fijne avond!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!